פרק ב': פרטי שכר לימוד

1. שכר לימוד תשפ"ד

להלן התעריפים לפי המידע הקיים בידנו היום מחושב לפי מדד יולי 2023 .

שכר לימוד
שכר לימוד מלא לסטודנט ישראלי שמשלם בעצמו *15,265 ש"ח
שכר לימוד מופחת לסטודנט שמשלם בעצמו *11,296 ש"ח
הוצאות נלוות
אגרת שרותי רווחה
420 ש"ח
אגרת שמירה
450 ש"ח
דמי חבר באגודת הסטודנטים
171 ש"ח
ביטוח באמצעות אגודת הסטודנטים
40 ש"ח
התאחדות הסטודנטים הארצית10 ש"ח

הוצאות נלוות - הסבר:

1. אגרת שרותי רווחה - הטכניון מספק שירותים שונים לרווחת הסטודנט (שרותים בתחום התרבות, בתחום הספורט ושרותים אישיים).
  2. שמירה - תשלום חובה עבור שרותי שמירה בקמפוס, לפי החלטות וועדת מלץ.
  3. התאחדות הסטודנטים הארצית - במסגרת חוק זכויות הסטודנט, ישלמו הסטודנטים בתואר ראשון ושני בלבד, 10 ש"ח לשנה, עבור תשלום לארגון הסטודנטים הארצי היציג.
  4. דמי חבר לאגודת הסטודנטים - תשלום חד שנתי המקנה חברות לאגודת הסטודנטים וכרטיס סטודנט. התשלום כולל בתוכו גם ביטוח תאונות אישיות.

תשלום דמי רווחה ודמי החבר לאגודה הינם תשלומים וולונטריים.

סטודנט אשר אינו מעוניין בשרותי הרווחה (סעיף 1) יודיע על כך מראש בכתב כל סמסטר מחדש, ניתן לבטלם עד חודש מתחילת הסמסטר. סטודנט שאינו מעוניין להיות חבר באגודת הסטודנטים (סעיף 4), יודיע על כך מראש ובכתב לאגודת הסטודנטים.

שכר הלימוד לתייר ללא הוצאות נלוות הוא 14,120 ש"ח.

סטודנטים המתחילים לימודיהם בסמסטר אביב ישלמו עבור הוצאות נלוות:

שכר לימוד אגרות
אגרת שרותי רווחה210 ש"ח
אגרת שמירה225 ש"ח
דמי חבר באגודת הסטודנטים86 ש"ח
ביטוח באמצעות אגודת הסטודנטים40 ש"ח
התאחדות הסטודנטים הארצית10 ש"ח
סה"כ571 ש"ח

2. אפשרויות תשלום שכר לימוד

א. תשלום מראש של מלוא שכר הלימוד עד 14.09.2023

מזכה בהנחה של 2.5% משכר הלימוד, לסטודנטים בהסמכה, או מועמדים שהתקבלו לשנת הלימודים הבאה. במקרה כזה לא יחולו הפרשי הצמדה נוספים על שכר הלימוד, ואולם אם ישונה בסיס שכר הלימוד במשך השנה, יחויבו הסטודנטים בהפרש שכר הלימוד.
סטודנט המעוניין לשלם את מלוא שכר הלימוד כנ"ל, ימלא את הטופס המקוון בקישור הבא-  https://portalex.technion.ac.il/irj/portal/external/CampusMob   עד לתאריך 05.09.2023
עבור שכר לימוד מראש- יש להיכנס ל"בקשות שלי" לבחור בסוג בקשה "חש.סטודנטים: תשלום שכר לימוד מראש"
בשורה שנה אקדמית לבחור את השנה הנוכחית ולאחר מכן בשורה אישור תשלום מראש לבחור "כן".
לאחר מכן יש ללחוץ על שליחה בתחתית העמוד.
לאחר סיום התהליך יתקבל מייל על אפשרויות התשלום השונות – ברירת המחדל הינה תשלום בהרשאה לחיוב חשבון בנק במועד התשלום הקרוב.

במידה והינך רוצה לשנות החלטה זו, יש לפנות אלינו במייל.

סטודנטים אשר שילמו את שכר הלימוד במלואו מקרן החיילים עד לתאריך 5/9/23 מחוייבים להגיש את הבקשה בפורטל לשם קבלת ההנחה.

על סמך מילוי הטופס, הטכניון יגבה באמצעות ההרשאה לחיוב חשבון בנק ב-14.09.2023 את שכר הלימוד בניכוי ההנחה. (ההנחה 282 ₪ לשכר לימוד רגיל, 381 ₪ לשכר לימוד מלא, ו 353 ₪ לשכר לימוד תייר)
לחילופין, ניתן לשלם את שכר הלימוד מראש בניכוי ההנחה, בכרטיס אשראי בטופס המקוון. התשלום כרוך בעמלה בסך 0.9%.

שים לב, האפשרות לתשלום שכר לימוד מראש עם הנחה הינה עד לתאריך 14.09.2023, (תשלום שיתקבל לאחר מכן לא יזוכה בהנחה).

סטודנטים ששילמו שכר לימוד מלא מראש יחויבו ב14/2 בהוצאות נלוות עבור סמסטר אביב (דמי שמירה ורווחה).

תשלום יתרת שכר לימוד מראש במהלך השנה: ניתן בכל מועד תשלום לשלם את יתרת שכר לימוד מראש לשנת תשפ"ד, ללא הנחה.
יש למלא את הטופס המקוון בקישור הבא https://portalex.technion.ac.il/irj/portal/external/CampusMob

סטודנט חדש, המתחיל את לימודיו בסמסטר אביב, אשר ישלם את מלוא שכר לימוד לסמסטר זה עד 14.02.2024, יזוכה בהנחה של 1% משכר לימוד של הסמסטר. סטודנט חדש המעוניין בכך, ימלא את הטופס המקוון בקישור הבא https://portalex.technion.ac.il/irj/portal/external/CampusMob עד לתאריך 11.02.2024 .

ביצוע נוהל תשלום מראש מותנה בקבלת תעריפי שכר הלימוד במועד על ידי ממשלת ישראל.

ב. תשלום שכר לימוד בתשלומים
שכר הלימוד יהיה צמוד למדד המחירים לצרכן.
חישוב ההצמדה יתחשב בתשלומים שישולמו מעת לעת.

3. מועדי התשלום המשוערים

התשלום בתאריך 14/02/2024 נדחה לתאריך 14/04/2024

התשלום בתאריך 14/04/2024 נדחה לתאריך 14/06/2024

התשלום בתאריך 14/05/2024 נדחה לתאריך 14/07/2024

כשבועיים לפני כל תשלום תשלח אליך הודעה בדואר אלקטרוני ובה יפורטו הסכומים בהם יחויב חשבונך בבנק והתאריך בו יבוצע החיוב. הנך מתבקש לעקוב אחרי הפרסומים ולבדוק את הדואר האלקטרוני שלך לעיתים קרובות.

4. לימודי אנגלית / פיזיקה החייבים בתשלום

סטודנטים אשר רמת הישגיהם באנגלית אינה מספקת, וחייבים בלימודים מוקדמים בקורסים באנגלית יחויבו בתשלום, בנוסף לשכר הלימוד הרגיל. התשלום יבוצע באמצעות ההרשאה לחיוב חשבון בנק.

להלן פרוט הקורסים:

אנגלית מתקדמים א- 10% משכר לימוד שנתי מלא (צמוד למדד המחירים לצרכן)

השלמות פיזיקה- 1,150 ש"ח

5. רישום מאוחר

כל שינוי במערכת שייעשה לאחר תקופת השינויים הרשמית במזכירות לימודי הסמכה, חייב בתשלום של 15 ש"ח לכל פעולה ועד תקרה של שלוש פעולות ביום.
עבור כל פעולה מעבר לשלוש פעולות באותו היום, לא יהיה חיוב נוסף.

6. אישורים

א. אישורים מאתר students ( https://students.technion.ac.il/)

כל סטודנט יהיה זכאי להנפקת אישורים רשמיים חתומים בחינם במשך שנת הלימודים.
פרוט האישורים:
א. אישור סטודנט בעברית/אנגלית
ב. גיליון ציונים בעברית
ג. אישור שעות שבועיות
ד. תעודת ציונים הכוללת רק ציון סופי בכל מקצוע
ה. תדפיס שכר לימוד/שכר דירה
ו. אישור מגורים במעונות

ניתן לקבל אישורים אלה באתר student.

ב. אישורים מיוחדים

כל אישור מיוחד בעברית או באנגלית, שניתן מלימודי הסמכה ו/או ממחלקת חשבונות סטודנטים, חייב בתשלום של 40 ש"ח.

סטודנט אשר חייב שכר לימוד לא יקבל אישור כל שהוא עד אשר יסדיר את תשלומיו.

7. פיגורים בתשלום

א . שכר לימוד
סטודנט אשר יפגר בתשלום כל שהוא, יחויב בהפרשי הצמדה, ובריבית צמודה של חצי אחוז לחודש לפי מספר ימי הפיגור.
תשלומים שלא במועדים הנקובים בפרק ב' בסעיף 3 עקב רישום מאוחר, יחויבו בהצמדה ובריבית.
ב . שכר דירה
איחור בתשלום שכר דירה יחייב בריבית של חצי אחוז לחודש.

סטודנט אשר חייב שכר לימוד ו/או שכר דירה, לא יוכל להשתמש בשירותים הניתנים באינטרנט עד אשר יסדיר את חובו.
סטודנט החייב שכר לימוד משנים קודמות, יוכל להירשם לטכניון או להרכיב מערכת שעות רק לאחר שיפרע את החוב . אם בכל זאת יירשם סטודנט חייב לטכניון, יהא הטכניון רשאי להפסיק את לימודיו, או לחדול מלתת לו שירותי לימוד ואישורים, ציונים, תעודות וכיו"ב.